©
RobdG
Staatsbosbeheer
Natuurmonumenten
Gelders Landschap en kasteelen
De stem van natuur en milieu in Gelderland, dat is de Gelderse Milieufederatie (GMF). De GMF is in 1972 opgericht als het provinciale samenwerkingsverband van natuur- en milieuorganisaties in Gelderland. Momenteel zijn er ruim honderd aangesloten groepen.
IVN Lunteren/Barneveld
Ontwerp je eigen fietsroute
Natuur- en recreatieve sites:
123.fietsen
Met deze planner kunt u fietsroutes plannen over de Landelijke Fietsroutes en in een aantal regio's ook via knooppunten (zie dekking). Daarnaast is het mogelijk om in de planner interessante toeristische locaties (POI’s) te tonen zoals accommodaties en restaurants.
Maak met Fietseropuit.nl uw eigen fietsroute op maat. Heerlijk ontspannen fietsen over de mooiste fietspaden van knooppunt naar knooppunt
www.b9.nl is al sinds 1996 een wegwijzer op Internet. Wat wij toen in gedachten hadden (en nog steeds hebben) bij het bouwen van deze index leest u hierna. Het enige doel van www.b9.nl is het zoeken van informatie in het Nederlandstalige deel van Internet te vereenvoudigen. Net zoals de ANWB wegwijzers langs wegen neerzet, doet B9 dat precies zo op Internet.
De leukste onderwerpen en actuele informatie voor de actieve oma van nu.
ANWB
Tweevoeter is een wandelsite met veel praktische informatie, wandelroutes, nieuws en een bestelmogelijkheid voor wandelgidsen en boeken.
ANWB
Nadat ik samen met mijn vrouw al aardig wat uitgezette routes gelopen hadden kwam ik op het idee om een site op te zetten over de uitgezette routes van alle natuurverenigingen in heel Nederland.
Wandelzoekpagina biedt wandelaars informatie over wandelen, zoekmogelijkheden naar wandelingen in Nederland, wandelkaarten, meer dan 3000 dagwandelingen met zoekmogelijkheid op kaart, stadswandelingen, GPS-wandelingen en meerdaagse tochten, kortom alles over wandelen.
Welkom op klompenpaden.nl. Op deze website vindt u alle informatie over de klompenpaden in Utrecht en Gelderland. U kunt de kaarten van de routes downloaden en uw eigen belevenissen op de paden met andere wandelaars delen.
dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders, samengesteld door en onder redactie van De Vlinderstichting en de Werkgroep Vlinderfaunistiek.
dé informatiesite over libellen in Nederland. Libellennet is samengesteld door De Vlinderstichting.
Ontdek de wereld van de Nederlandse zoogdieren
De Nederlandse Mycologische Vereniging werd op 17 oktober 1908 opgericht met als doel de bevordering van de kennis van de mycologie.
De Stichting RAVON zet zich in voor de bescherming van  reptielen, amfibieën en vissen.
Zo'n actieve vereniging met al zijn activiteiten, zoals de vele gratis excursies, rasterwerkzaamheden, tijdschrift Het Edelhert, wat veel meer is dan een verenigingsblad.
Vogelbescherming